Ukraina-pakken: «Deres luftforsvar beskytter våre byer fra russisk terror»

HISTORISK VEDTAK – UTEN RØDT: «Dere hjelper med luftforsvar som beskytter våre byer fra russisk terror (...) Senest i går kveld var det et luftangrep med 36 missiler». Det sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj via videolink fra Kyiv til de norske stortingspolitikerne, som i dag vedtok hjelpepakken til Ukraina. Landet skal få 15 milliarder årlig fra Norge de neste fem årene, halvparten til militær støtte og resten til sivil nødhjelp. Vedtaket i Stortinget var ikke enstemmig: Partiet Rødt, med sin prinsipielle linje om å ikke støtte noen militært, stemte mot. Bjørnar Moxness var dermed fraværende på det historiske bildet der de parlamentariske lederne mottar Zelenskyjs takk.


TREKKER POLEN FOR RETTEN: Etter å ha forsøkt å overtale den polske regjeringen gjennom dialog siden desember 2021 setter EU-kommisjonen hardt mot hardt – og trekker medlemslandet inn for Domstolen i Den europeiske union

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.