Ukraina inntar Kherson – viktig bro kollapset

RUSSERNE NESTEN UTE AV KHERSON BY: Ukraina er nå nær å ha full kontroll over sør-ukrainske byen Kherson, ifølge Serhij Khlan i Khersons regionale råd. Også det russiske forsvarsdepartementet kunngjør at de har fullført den varslede tilbaketrekkingen. Ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Tass er alle de russiske styrkene og utstyret tilbake på østsiden. Khlan ber ukrainerne om å holde seg innendørs en stund til, mens ukrainske styrker leter etter gjenværende russiske soldater. Stemmer opplysningene har uttrekningen skjedd raskere enn noen hadde forventet, ifølge VG: «Dersom dette er riktig, så har det skjedd i et hastverk, og i et slikt kaos kan enkelte, mindre enheter ha blitt igjen», sier oberstløytnant Geir Hågen Karlsen ved Forsvarets høgskole til avisa.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.