1,5-gradersmålet er trolig dødt. Det er ikke sikkert det er så dumt

På klimatoppmøtet i Sharm El-Sheikh snakkes det mindre om ambisiøse klimamål og mer om klimatilpasning. Det har fattige land sørget for. Hva gjør vi nå når 1,5-gradersmålet er dødt? Mer om det i ukas hovedsak, men først:

UKAS RUNDE

  • Det omstridte Wisting-feltet er satt på vent. Det ble klart i går. Til E24 avviser imidlertid Equinor-direktør Geir Tungesvik at feltet er skrinlagt. «Vi har stor tro på Wisting. Dette er en utsettelse, ikke en skrinlegging», sier Tungesvik. Ikke alle er overbeviste. Miljøbevegelsen feirer og NU-leder Gina Gylver tror feltet er stanset for godt. Det tror også Sundal Collier-analytiker John Olaisen.
  • I et intervju med Cicero forklarer klimaforsker Bård Lahn sammenhengen mellom klima- og oljedebatten. Lahn har nettopp skrevet en avhandling der han hevder at hvordan klimaendringene oversettes fra et vitenskapelig fenomen til en sak som kan behandles politisk, har stor innvirkning på håndteringen av saken, og på hvilke politiske konflikter som dominerer debatten.
  • Forskere har festet kameraer på tigerhai utenfor Bahamas og oppdaget verdens største sjøgress-økosystem. Det skriver The Guardian. Området dekker 92.000 kvadratkilometer og øker verdens kjent...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.