Ukraina blir EU-kandidatland + Økokrim sikter russer med velfylt norsk bankkonto

BLIR KANDIDATLAND: EU-ledere som er samlet i Brüssel i dag er ventet å gi Ukraina formell status som kandidatland. Med det har de fremskyndet en prosess som vanligvis tar mange år, irritert Kreml og skapt jubel i Kyiv: «Dette er som å komme inn i lyset fra mørket», sier president Volodomyr Zelenskyj; «strek er satt etter mange tiårs tvetydighet, og det er hogd i stein at Ukraina er i Europa, ikke i den ‘russiske verden’», sier utenriksminister Dmytro Kuleba. For ordens skyld: Det er mange år og dyptgripende reformer som må til før landet kan oppnå faktisk medlemskap (landet har, […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.