Dette er de 38 sykehusbombingene i 2016 – nå vil USA etterforske Russland for krigsforbrytelser

  • Vil du lese flere artikler som dette, og få en daglig nyhetsoppdatering? Prøv nyhetsbrevet vårt.

USAs utenriksminister John Kerry sier at Syria og Russland bør etterforskes for krigsforbrytelser for de mange luftangrepene som rammer kvinner, barn og sykehus i Syria.

Kerry viser ifølge CNN til at det natt til torsdag skal ha vært nok et sykehusangrep som har krevd 20 menneskeliv i landet.

Det føyer seg inn i en liste som begynner å bli lang. Ifølge en oversikt Filter Nyheter har mottatt fra Leger uten grenser (MSF) har det til sammen vært minst 38 angrep på 21 sykehus støttet eller drevet av den humanitære organisasjonen i år. 36 av angrepene er i Syria, de to resterende i Jemen.

Vi lister opp alle angrepene under.

Både russiske og syriske styresmakter har benektet at sykehus og klinikker er gjenstand for målrettede angrep, men hevder disse noen ganger har vært brukt som «menneskelige skjold» av opprørsstyrker.

(I en del av tilfellene oppgir ikke MSF spesifikk informasjon om hvilket sykehus som er rammet. Dette er av sikkerhetsgrunner.)


2. og 4. januar

Et sykehus i Hama-provinsen blir truffet av bomber. Ingen drepte eller skadet; noe ødeleggelse på bygninger.

4, 10. og 16. januar

Et sykehus i Jebel Saman-distriktet i Aleppo blir rammet av luftangrep, blant annet med tønnebomber. Ingen drept eller skadet, men sykehuset blir ødelagt og må stenge. Det er fortsatt ikke i drift.

10. januar

Klokka 09.20 om morgenen slår et prosjektil ned i eller i nærheten av et sykehus i Rezah-distriktet

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.