Uber-sjåfører risikerer førerkortet for småpenger – uklart hvor mange som jobber svart

I oktober begynte politiet å inndra førerkortet til privatbilsjåfører som bruker appen Uber til å skaffe seg betalende passasjerer i Oslo. Flere har også fått inndratt inntekten fra slik kjøring etter å ha blitt tatt av politiet. Siden den gang har minst seks sjåfører mistet lappen, viser informasjons-eposter fra Uber som Filter Nyheter har sett. Det ser ikke ut til å ha hatt noen stor innvirkning på tilbudet – det er fortsatt biler tilgjengelig mer eller mindre døgnet rundt, med bare noen få minutters ventetid, i sentrum av byen. Men mange av dem ser ut til å kjøre for svært liten inntekt – takket være […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.