Tuckers hatmaskin: Måker ut konspi til millioner av tv-seere

  • Uavhengig journalistikk om politisk ekstremisme, hatkriminalitet, rasisme og relaterte temaer

INGEN MASSEMØNSTRING: Uten nevneverdig suksess forsøkte Den nordiske motstandsbevegelsen å misbruke årets 1. mai til å spre sin nynazistiske ideologi en håndfull steder i Norge. Det ble hengt opp bannere og avfyrt røykgranater, hylt med sirener, hengt opp plakater og holdt taler i Elverum/Våler-distriktet og på Kongsvinger. Det var også en banneraksjon utenfor Bergen. Den svenske delen av organisasjonen gjorde mer ut av seg da cirka 30 medlemmer gjennomførte en «lyndemonstrasjon» ved å marsjere uanmeldt med trommer og flagg gjennom Lysekil sentrum. Politiet rykket ut for å overvåke demonstrasjonen, og sier til Bohusläningen at det hele var over på 35-40 minutter. 

VIL SKRU SVERIGE TILBAKE TIL CIRKA 1970: Også Alternativ for Sverige (AfS), som har en rekke koblinger til høyreekstreme miljøer (inkl. norske Alliansen), hadde flere markeringer 1. mai. I Gävle holdt partiet torgmøte der de påsto i talen at politikerne «bytter ut folket». Mange unge og barn var tilstede da partiet agiterte for å trekke tilbake «hundretusenvis» av statsborgerskap og erstatte innvandringsverket med en utvandringsverk, skriver Expo. På direkte spørsmål om hvem som skal få bli værende i Sverige, skal partileder Gustav Kasselstrand ha svart «Jag skulle tro att det i praktiken kan röra sig om att gå tillbaka till 1970-talet, men vi har inte sagt något årtal». 

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.