Trumps stabssjef snakker ut om sjefens twitring

Donald Trumps stabssjef John Kelly har avslørt hvordan han og staben forholder seg til sjefens stadige twitring: Ved å ikke gjøre det.

Tvert imot har de som jobber for Kelly klar instruks om å ignorere meldingene fra @realdonaldtrump, skriver Los Angeles Times.

«Jeg leste et sted at vi reagerer på alle tweetene. Det gjør vi ikke. Jeg forbyr staben å gjøre det. Vi vet hva vi driver med», sa Kelly til reportere under besøket i Vietnam i helga. 

«Tro det eller ei, jeg følger dem ikke» og «de er hva de er» sa Kelly også om Trumps meldinger på det sosiale mediet, som søndag inkluderte denne gullkornet:

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/929511061954297857

 

I løpet av den ukeslange Asia-turen, som nå går mot slutten, har Trump også møtt Vladimir Putin og spurt ham om dette med russisk innblanding i valgkampen. Trump skal ha fått til svar at det kjente ikke hans russiske motpart noe til.

«Jeg mener han er oppriktig» sa Trump til pressen etterpå (han sa riktignok ved en annen anledning at han «er på linje» med etterretningsorganisasjonene, som mistenker at den russiske påvirkningskampanjen er godkjent på høyeste hold i Kreml).

Dette får tidligere etterretningsfolk til å spekulere i om Trump rett og slett er lettlurt.

«Donald Trump kan lures av utenlandske ledere som appellerer til hans ego og spiller på hans usikkerhet. Det er bekymringsverdig fra et sikkerhetsstandpunkt», sier John Brennan, leder av CIA fra 2013 til 2017 og tidligere assistent og rådgiver for Obama.

I går besøkte Trump Manila, der han i en pressekonferanse med Filippinenes president Rodrigo Duterte nektet å svare på om de to hadde diskutert menneskerettigheter.