Trumps høyesterett-kandidat kan prege USA i flere tiår og stor antiterror-aksjon mot islamister i Tyskland (Nyhetsbrev)

RUSSISKE TROLL: Vi har nettopp vært på framleggelsen av PSTs åpne trusselvurdering og kommer med mer stoff derfra på filternyheter.no. Sikkerhetstjenesten peker nå mer konkret på hvordan utenlandske e-tjenester (Russland) i det skjulte prøver å påvirke politisk debatt og svekke legitimiteten til demokratiet: «Vi ser at etterretningstjenester spiller en rolle i planleggingen og utførelsen av påvirkningsoperasjoner ved å plante falske dokumenter, støtte nettrollaktivitet og bidra til falske nyhetsoppslag i andre land. Norge kan bli utsatt for denne typen virkemiddelbruk i 2017. Ved en tilspisset sikkerhetspolitisk situasjon forventer vi at Norge vil bli utsatt for et spekter av virkemidler, inkludert etterretningstjenesters involvering i påvirkningskampanjer og spredning av desinformasjon», skriver PST, som også peker på Kina og Russland etter cyberangrep i Norge. Les hele trusselvurderingen her.   ERKEKONSERVATIV MED INTEGRITET: (Har du ennå ikke testet Trump-boten vår sier du?) Neil M. Gorsuch, Trumps valg som kandidat til høyesterett, vil - om nominasjonen passerer senatet - bli den mest mest konservative av dommerne etter Clarence Thomas (nominert av George Bush senior). Det var ikke uventet at Trump gikk for en såkalt originalist, som påberoper bokstavelig tolkning av grunnloven ut fra hva som skal ha vært intensjonen i 1789. Gorsuch er bare 49 år gammel og kan prege høyesterett med konservativ stemmegivning i flere tiår...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.