Trump-toget på eurotrip og solas forbannelse

Her er et konsentrat av ukas begivenheter. Vil du ha det rett i innboksen? Enkel påmelding her

Det har ikke manglet på skandaler i internasjonal politikk. Her hjemme sliter vi med langt mer jordnære ting. KRANGLER MED BESTEVENNEN: Handel er øverst på møtelisten når USAs president Donald Trump møter britenes konservative statsminister Theresa May i Storbritannia, USAs eller så trofaste bestevenn, i dag. May ønsker å lande en solid handelsavtale med USA før brexit er en realitet i mars neste år. Det er imidlertid store mengder sand i maskineriet. Trump har i et intervju med den britiske tabloiden The Sun sagt at hvis May gjennomfører den nåværende brexit-avtalen vil det «trolig sette en stopper for store handelsavtaler med USA». Bra start! Trump har allerede startet handelskrig som rammer sju prosent av britisk ståleksport. Han skal også møte president Vladimir Putin på mandag, samtidig som Englands forhold til Russland er frysebokskaldt etter nervegiftangrep på britisk jord det siste halvåret - en kvinne er drept. Vanlige briter er så forbannet på Trump av 50.000 av dem er ventet å demonstrere mot presidenten, blant annet ved å sende opp en diger ballong-versjon av ham med bleie og mobiltelefon over London sentrum. Nær 1,9 millioner skrev under på et opprop om å nekte Trump å komme på statsbesøk. BBC liverapporterer.

[caption id="attachment_3600" align="alignnone" width="1200"] Bor...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.