Trump lot seg lede av «definitivt beruset» Guiliani valgnatta 2020

DET VAR IKKE UVITENHET eller en eller annen form for vrangforestilling Donald Trump led av da han hevdet å ha vunnet presidentvalget i 2020 – presidenten ble behørig informert av sine medarbeidere om fakta, men valgte bevisst å angripe demokratiet og forsøke å tilrane seg makta i USA, er argumentet som bygges opp i den offentlige høringen i Kongressen i Washington DC. I går fortalte Trumps tidligere kampanjesjef Bill Stepien at presidenten ignorerte alle advarsler mot å erklære seier før stemmene var ferdig talt opp valgnatta, og isteden lyttet til en «definitivt beruset» personlig advokat, Rudy Giuliani, da han gikk ut og sa han var gjenvalgt. Granskingskomiteen har også dokumentert at Trump-kampanjen nyttiggjorde seg løgnen om et rigget valg for å villede smådonorer til å gi ham 250 millioner dollar til noe han kalte «det offisielle forsvarsfondet», og som blant annet ble brukt til å finansiere selskapet som offisielt arrangerte demonstrasjonen i forkant av Kongress-stormingen. Trump har imøtegått høringen med et 12 siders dokument der essensen er at Demokratene bruker saken for å avlede oppmerksomheten fra sine politiske fiaskoer. New York Times/The Hill

EU TAR RETTSLIGE SKRITT mot Storbritannia for overstyring av Brexit-avtalen med sitt lovforslag om å eliminere grensekontroll av varer som eksporteres til Nord-Irland og ikke skal videre til Irland. Utenriksminister Liz Truss argumenterer for lovforslaget med at det er nødvendig nærmest av nødårsaker.

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.