Trump-krise? Ikke hvis du kikker i kampanjekassa (og andre nyheter du bør få med deg torsdag 4. august 2016)

Det er offisielt – skateboarding er ikke lenger kult. Ellers:

London preges av økt politinærvær etter at en 19 år gammel mann drepte ei kvinne og skadet fem andre med kniv på plassen utenfor British Museum i dag tidlig. En mulig kopling til terroristorganisjoner etterforskes, men foreløpig ser saken til å dreie seg mer om psykiatri enn radikal islamisme.

I Tyskland er terrorfrykten nå så stor at soldater kan bli sendt ut i gatene for første gang siden krigen.

Dårlige nyheter for 250 000 beleirede mennesker i de snart mat- og drivstofftomme delene av Aleppo: Regjeringshæren og de russiske bombeflyene har så langt lyktes i å slå ned på opprørsstyrkenes forsøk på å bryte ut. Mange sivile, inkludert barn, har mistet livet i kampene, hevder regjeringskritiske kilder overfor Al Jazeera. Russerne hevder på sin side at opprørerne bruker kjemiske våpen. Myndighetene i Syria sier de opprettholder korridorer ut av området for humanitær hjelp, men Redd Barna og andre hjelpeorganisasjoner mener korridorene fungerer mot sin hensikt.

Det skal være tiltagende uro i Donald Trumps valgkamporganisasjon for at hans uforsonlige stil støter fra seg velgere. En kilde tett på valgkampsjef Paul Manafort går langt i å hevde overfor CNBC at han har gitt opp å utfordre Trump direkte og at det hersker en «selvmordsstemning» i staben etter at Trump den siste uka holdt gående en opprørende krangel med foreldrene til en avdød Irak-soldat og nektet å stille seg bak republikanske partiprofiler som John McCain og Paul Ryan i kongressvalget. Både kampanjens pr-apparat og Trump selv nekter for at det er noe annet enn god stemning innad. Han håver da også inn smådonasjoner fra folk flest og har ifølge New York Times nå like mye valgkampmidler å rutte med som Hillary Clinton.

Bank of England tar med seg ferske, nedslående tall for økonomien inn i dagens rentemøte, der de fleste analytikerne spår et rentekutt på minst 20 basispoeng, til 0.25 prosent. Spørsmålet er om britene også ser seg nødt til å starte nye runder med kvantitative lettelser («pengetrykking»). Fasit kommer klokka 13.00.

Her hjemme er det klart at boligprisene fortsatte å stige kraftig i juli.Nordea Markets mener krisa i norsk økonomi kan avblåses og tror ikke lenger på noe rentekutt i september.

God lunsj!

Hilsen Pål Nordseth, redaktør i Filter media og Harald Klungtveits ferievikar

(NB! Dette er webversjonen av nyhetsbrevet vårt. De fleste foretrekker å få det rett i innboksen hver dag.)