Trump implisert direkte i valgkampforbrytelser av egen advokat + Møte om homokrisen i KrF

ALLE PRESIDENTENS KRIMINELLE: Jeg vil påstå at tirsdag var den verste dagen i Trumps presidentskap så langt. Det mest eksplosive skjedde i løpet av én time i to helt separate straffeprosesser:

  • Michael Cohen, Trumps mest betrodde advokat/«fikser» fram til FBI-razziaen i april i år, spaserte inn i FBIs kontor i New York og inngikk en tilståelsesavtale som innebærer opp mot fem års fengsel selv etter strafferabatten.
  • Juryen i den første av to (!) straffesaker i høst mot Trumps valgkampsjef Paul Manafort, kjente ham skyldig på åtte tiltalepunkter knyttet til skattesvindel og banksvindel – noe som også leder til en dom på mange års fengsel.
  • I rettsmøtet der Cohens tilståelse skulle formaliseres like etter, slo han fast at Donald Trump (veldig morsomt anonymisert av påtalemyndigheten som «Individ 1... som på dette tidspunktet var blitt USAs president»beordret ham til de erkjente bruddene på den føderale valgkampfinansierings-lovgivningen. De besto av fasilitering av pengeutbetalingene til pornoskuespilleren Stormy Daniels og Playboy-modellen Karen McDougal for å holde deres sexhistorier med Trump unna offentligheten rett før presidentvalget. (Les selve tiltalepunktene og tilståelsesavtalen her)
La meg repetere det siste: USAs sittende president er – av sin egen advokat, under ed – direkte implisert i forbrytelser begått som del av valgkampen som brakte ham til makten. Det er sannsynlig at det bare er presidentimmuniteten hindrer tiltale mot Trump personlig. Og dette er ikke engang Mueller-etterforskningens anklager (der Manafort-tiltalen kommer fra), men statsadvokaten i New York, så Trumps stadig mindre effektfulle «heksejakt»-retorikk gir ekstra lite...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.