Trekker hatgruppene for retten – målet er å knuse dem økonomisk

  • Uavhengig journalistikk om politisk ekstremisme, hatkriminalitet, rasisme og relaterte temaer

KORONA-TERROR: Tysk politi har pågrepet flere militante vaksinemotstandere som knyttes til attentatplaner mot ministerpresident Michael Kretschmer (CDU) i delstaten Sachsen. Kretschmer har frontet innstramminger av koronatiltakene de siste ukene. De siktede – fem menn og en kvinne i alderen 32 til 64 år – var ifølge politiet del av gruppen «Dresden Offlinevernetzung» («Dresden offline-nettverk»). I chatsamtaler på Telegram ga de uttrykk for å ha tilgang på skytevåpen og armbrøster, og enkelte våpen skal være beslaglagt i politiets aksjon.

Vold og trusler mot både leger, politikere og journalister har blitt en stadig hyppigere del av protestene mot covid-19-tiltak i Tyskland, og ekstremister i miljøene regnes i dag av føderalt politi som en egen trusselfaktor. Så sent som på tirsdag ble det kjent at flere titalls politikere, medier og offentlige etater i Tyskland hadde fått tilsendt pakker med kjøttstykker og et brev som truet med «blodig motstand» mot smittetiltakene. 

I september ble et vaksinesenter i Sachsen utsatt for brannstifting og i desember oppsøkte en truende gruppe demonstranter boligen til helseministeren i delstaten. Sachsen har Tysklands laveste vaksinasjonsgrad og et mye høyere smittenivå enn landsgjennomsnittet. Det høyreradikale partiet AfD, som har kastet seg på vaksine- og tiltaks-motstanden øst i Tyskland, har i høst hatt over 25 prosent oppslutning i Sachsen.


Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.