Tory-twitter under falsk flagg, Frode Bergs forklaring, senatsstøtte til Hong Kong

LØGN MOT LØGN: Gårsdagens tv-debatt endte i relativt dødt løp mellom statsminister Boris Johnson og Labour-leder Jeremy Corbyn, men det var et stunt i sosiale medier som tok mye av oppmerksomheten: En offisiell Twitter-konto for Det konservative partiets PR-apparat endret nemlig logo og navn til «factcheckUK» og utgav seg helt bevisst for å være en uavhengig faktasjekk-tjeneste som fortløpende «korrigerte» uttalelser fra Corbyn. Mot slutten av debatten kåret «factcheckUK» til og med en vinner (og du gjetter nok selv hvem det ble). Twitter har reagert sterkt på stuntet og truet med sanksjoner mot toryene dersom det gjentar seg, mens partiets […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.