Tory-kilde: Truss-regjeringa blir «den mest høyrevridde på 100 år»

RETT INN I STRØMKRISEN: Liz Truss ble nettopp kunngjort som Storbritannias nye statsminister, etter å ha vunnet en flere måneder lang rivalisering med Rishi Sunak om lederskapet i Det konservative parti etter Boris Johnsons avgang.

Truss er forventet å oppnevne et regjeringsapparat som er «det mest høyrevridde på 100 år», skal vi tro en anonym tory-parlamentariker sitert av ITV i dag.

Også i Storbritannia er imidlertid energikrisen øverst på agendaen, og den nye statsministeren har gått langt i å antyde en form for (lite tory-aktig) makspris på strøm i kombinasjon med skattekutt – og at hun skal agere umiddelbart etter innsettelsen.

«Omfanget, timingen og målrettingen av tiltakene – som vil koste titalls milliarder pund bare for hjelp til husholdningene – er den nye statsministerens nøkkelavgjørelser», skriver BBCs økonomiredaktør.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.