Torsdag 5. mai på tre minutter: Listhaug fikk hilsen fra onanidemonutdriveren og Erna kjefter på Jonas for arbeidsledighetstall

Det ble ingen busssjåfør-streik. Ellers:

 

Bønn for statsråden
Sylvi Listhaug var i går oppvarmingsband for den oralsex- og homofili-bekjempende håndspåleggeren og demonutdriveren Guillermo Maldonado i Telenor Arena. Så snakket Florida-predikanten om å helbrede døve – med så høy lyd at publikum ble redde for hørselsskader, før han og Visjon Norge samlet inn penger («velsignelsesfrø») i store bøtter. Til gjengjeld ledet den innleide karismatikeren det lille publikummet i bønn for integreringsministeren, konge og regjering. Listhaug avviser overfor VG at hun var med på å legitimere holdningene bak jesusshowet.

 

Erdogan blir mektigere
Den tyrkiske statsministeren Ahmet Davutoglu går nå av som følge av konflikter med den stadig mer maktkåte presidenten Recep Tayyip Erdogan. Sistnevnte, som på papiret skulle hatt en mer seremoniell rolle i statsstyringen, ribbet nylig statsministeren for blant annet ansvaret for  å utnevne regionale partiledere.Davutoglu antas også å være motstander av Erdogans ambisjoner om å omskrive grunnloven for å formalisere presidentens utøvende makt.

 

Kamp om desimalene
Erna Solberg mener Jonas Gahr Støre blåser opp arbeidsledighetenved å bruke SSB-data som ikke er sesongjustert, og at Ap dermed opererer med tall som ingen fagmyndigheter bruker. Tallkrangelen kommer etter at Støre i spørretimen i går viste til 135 000 arbeidsledige (4,9 prosent), mens statsministeren bruker 130 000 og 4,6 prosent. SSB selv skriver at «arbeidsledigheten har vært ganske stabil» siden august 2015.

 

«Han trenger terapi»
Hillary Clinton har sparket i gang duellen med Trump med en må-se-valgkampvideo som utelukkende består av klipp der demagogen blir skjelt ut og hånet av de andre republikanske kandidatene (og Mitt Romney). Samtidig poster desillusjonerte republikanere bilder av at de setter fyr på velgerkortene sine, i protest mot Trumps nominasjonsseier. På meningsmålingene har «The Donald» foreløpig det dårligste utgangspunktet en presidentkandidat har hattpå mange tiår. Han får heller ingen hjelp fra partiets forrige president, eller hans far.

 

Ha en fin sekulær solskinnsdag!

 

 

Med vennlig hilsen,

Harald S. Klungtveit
Redaktør i Filter Nyheter