Torsdag 30. juni på tre minutter: Boris Johnson trekker seg fra statsminister-kampen og knivdrap på israelsk 13-åring

13 personer, hvorav tre utlendinger, er pågrepet i Istanbul etter flyplass-terroren og Nate Silvers nye tallknusermodell gir Donald Trump under 20 prosents sjanse til å vinne presidentvalget. Ellers:   Barnedrap blir politikk Knivdrapet på 13 år gamle Hallel Yaffa Ariel i bosetningen Kiryat Arba på Vestbredden i morges kan fort gi reaksjoner som eskalerer. (Den israelske hæren har allerede tvitret et bilde av jentas blodtilsølte barnerom). Gjerningsmannen, som myndighetene karakteriserer som terrorist, var en 19 år gammel palestiner som tok seg over et sikkerhetsgjerde inn til bosetningen før han drepte jenta mens hun lå og sov. Israel er fra før på tå hev denne uka etter tre dager med opptøyer på og ved Tempelhøyden i Jerusalem og flere andre voldshendelser.   Bakholdsangrep på Boris (OPPDATERING: Boris Johnson trakk seg fra lederstriden like før klokka 13). Dagens politiske bombe i Storbritannia er at justisminister Michael Gove - helt sentral i Brexit-leiren - har meldt seg på i de konservatives statsministerkamp, like før nominasjonsfristen gikk ut. Det regnes som en knetakling av Leave-medspiller Boris Johnson i det som lå an til å bli en duell med Theresa May, og utfallet framstår nå helt åpent. «G...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.