Torsdag 28. april på tre minutter: Noe er råttent i Politidirektoratet og Høyre-nei til Frps slalåmkjøring

Humlegårds hoff Politiforum publiserte i dag en svært dyptpløyende reportasje om kaotisk og lukket ledelse, mulig fryktkultur og konflikter rundt forhåndsbestemte lederansettelser i Politidirektoratet. Innblikket bak kulissene til politidirektør Odd Reidar Humlegårds nærmeste er basert på to SINTEF-rapporter knyttet til arbeidsmiljø. POD har ifølge fagbladet «anstrengt seg for at så få personer som mulig skulle kjenne til innholdet i SINTEF-rapport nummer to».   Genial populisme vs. håpløs policy Trumps «America First»-tale i går blir oppsummert av The Economist som «an awful speech» full av feil og selvmotsigelser, som fikk utenrikspolitikk til å høres ut som eiendomsmegling. Andre påpeker at talen var like ufokusert og brautete som Trumps sedvanlige valgkamptirader, til tross for at han nå leste fra forberedt manus. «Trumps geniale trekk er å si at USAs tilbakeslag skyldes at landet er for snilt og sjenerøst i en skrudd og utakknemlig verden, og at det nå er tid for å bli mer egostisk og streng», skriver The Economist.   Trosset departementet NAV har forspilt mulighetene til å få tilbake svimlende 676 millioner kroner som er feilaktig utbetalt siden 2013, for eksempel til uføre som har oppgitt at de tjente mer enn de faktisk gjorde, skriver DN.De svært kostbare foreldelsene skjer etter at NAV-ledelsen, stikk i strid med med Arbeids- og sosialdepartementets føringer, bevisst har trappet ned jakten på feilutbetalinger.Statsråd Anniken Hauglie krever en nærmere forklaring.   NIMBY

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.