Torsdag 19. mai på tre minutter: Flystyrt, danske imamer på demokratikurs og Martin Kolbergs «b-filmer»

B-film.

Dagens Trump: Lydopptak der han kaller en modell han prøvde å sjekke opp for ei «jævla tredjerangs hore». (172 dager til presidentvalget). Så, før jeg går meg vill i alle rap- og filmreferansene norske politikere har lagt opp til i dag:   Kolbergs Hollywood på lavbudsjett Høyre har slått seg sammen med LO/Ap-tenkerne i Agenda i et frontalangrep på Martin Kolbergs ledelse av kontroll- og konstitusjonskomiteen. «I de mest høytidelige former innkaller han til disse høringene som minner om amerikanske b-filmer, og så avsier man dommen umiddelbart etterpå for pressekorpset», sier Michael Tetzschner (H) til DN i dag. (Skulle likt å se Netflix-historikken hans over komitéhøringsklassikere.) Høyre mener det bør et større mindretall enn i dag til for å reise en sak i komiteen. Lørdag var det Agenda-leder Marte Gerhardsen som slo fast at det ikke er kontrollkomiteens jobb å avdekke korrupsjon, og at opptredenen kan føre til lavere oppslutning om statlig eierskap.   Uavklart flystyrt Alle de 66 om bord – 30 egyptere, 15 franskmenn, to irakere og enkeltpersoner fra Storbritannia, Belgia, Kuwait, Saudi-Arabia, Sudan, Chad, Portugal, Algerie og Canada – er trolig døde etter at EgyptAir-flighten MS804, en Airbus A320, styrtet i Middelhavet på vei fra Paris til Kairo fra marsjhøyde i egyptisk luftrom i 02.30-tida i natt. Det er -veldig- uvanlig med ulykker på 37 000 fot, men det er heller ikke konkrete indikasjoner på te...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.