Torsdag 16. juni på tre minutter: Frp vil ha Islam Net i homoparade og 70 prosent misliker Trump

Førstestatsadvokaten setter i gang etterforskning av advokat Amir Mirmotahari etter VGs episke torpedoavsløring, Høyre menerArbeiderpartiet slumret på sin egen forsvarsvakt” og den nygamle styrelederen i Islamsk råd forsikrer at han er imot omskjæring av jenter. Ellers:

 

Misforsto trosfriheten
Forslaget fra SV om å ta statsstøtten fra moske…, unnskyld, trossamfunn, med dårlige holdninger, får trolig stort flertall (H, Frp, V, Sp, SV) når Stortinget behandler integreringsmeldingen i ettermiddag. Henholdsvis Ingunn Økland i Aftenposten og Dagbladets John Olav Egeland slakter forslaget, advarer mot meningspoliti i menighetene, og vil at Stortinget heller fjerner pengestøtten til alle trossamfunn. «Den åpenbare løsningen på konflikten mellom troens kalde dogmer og samfunnets fellesverdier, er en sekulær stat der trossamfunnenes medlemmer selv finansierer virksomheten», skriver Egeland. (Full åpenhet: Jeg er enig).

 

Homo-invitt til Islam Net
Aina Stenersen (Frp) kaller Islam Net-leder Fahad Qureshi “en ulv i fåreklær”, og inviterer både ham, resten av organisasjonen og Islamsk Råd til å gå i Pride-paraden sammen med henne. Det spørs om han dukker opp. “Jeg møtte selv nylig Qureshi i en debatt hos TV2 om radikale imamer. Qureshi nektet å ta meg i hånden, og nektet å ha noe som helst kontakt – fordi jeg er en kvinne. Det latterlige var at han i en kronikk i Klassekampen samme dag hadde hevdet at han levde etter norske verdier”, skriver Stenersen.

 

Gamblet og kan tape alt
Om britene stemmer landet ut av EU neste torsdag, kan David Cameron komme til å gå av bare timer etter at resultater er klart.Selv en seier – hvis den blir marginal – kan gjøre ham sårbar for partifellenes pågående kuppforsøk, tror flere analytikere.Folket er delt på midten, splittelsen i det konservative partieter total og Boris vil bli statsminister. Lykke til, Storbritannia.

 

De hvites mannemann
Donald Trump er en svært lite populær mann blant de fleste amerikanere med hvite, gamle menn som eneste unntak. I en fersk måling for ABC News/Washington Post svarer hele 70 prosent at de har et “unfavorable” inntrykk av ham. (De under 50 år: 76 %, Kvinner: 77 %, latinamerikansk bakgrunn: 89 %, svarte: 94 %) Det overskygger fullstendig at 55 prosent misliker Hillary, normalt et svært urovekkende tall. Clinton leder valgkampen nasjonalt med 5,6 prosentpoeng på snittet av de siste meningsmålingene, men effekten av Orlando og etterspillet er ennå ikke målt. (Og nasjonale målinger i juni er en fryktelig dårlig indikator på hva som skjer i vippestatene om 144 dager).

 

Splitte mine bramseil
Prisen for årets nyord-og-eller-eufemisme går til Raymond Johansen.“Jeg vil ha meg frabedt at vi skal komme til denne sal og nærmest bli halekjørt hvis vi kritiserer en statsråd eller en stortingsrepresentant”, sa byrådslederen i en opphetet metadebatt i bystyresalen i går. Han sa også “nå får det hælen døtte meg holde”. (Video med mye klaske-hånda-i-talerstolen fra 1:41 her)

 

Ha en fortsatt fin dag!

 

(Nyhetsbrevet ble skrevet før attentatet på den britiske parlamentspolitikeren. Guardian har en god liveblogg her).

 

Med vennlig hilsen,

Harald S. Klungtveit
Redaktør i Filter Nyheter