Tørke siden 2018: Dette er Europas neste krise

FOR KRAFTKRISA VAR den milde vinteren i Europa en velsignelse. For vannforsyningen var den en katastrofe. Ukas hovedsak skal handle om en Europas neste krise, men først:

UKAS RUNDE

 • USAs klimautsending John Kerry sier at Kina har invitert ham til klimasamtaler. Det skriver Reuters. Forholdet mellom de to landene har vært anspent etter at USA skjøt ned en kinesisk etterretningsballong i amerikansk luftrom i februar. 
 • Målet om 100 milliarder dollar i året til klimastøtte i fattige land innen 2020, som ble satt på klimatoppmøtet i København i 2009, vil omsider bli nådd i løpet 2023. Det sa utenriksminister i Tyskland, Annalena Baerbock, på et klimamøte i Berlin på torsdag, ifølge NRK.
 • Betydelige overskudd i oljegiganten BP har utløst krav om høyere grunnrenteskatt i Storbritannia. Det skriver The Guardian. Kravet kommer etter at olje- og gassgiganten registrerte en av sine beste kvartalsresultater noensinne, samtidig som briter sliter med å betale høye energiregninger.
 • De forente arabiske emiraters klimautsending, Sultan Al-Jaber, tar til orde for en utfasing av «fossile utslipp», ikke fossile brensler. Det skriver ClimateChangeNews. «I en pragmatisk, rettferdig og godt håndtert energiomstilling må vi ha

  Bli abonnent for å lese videre

  Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

  Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

  Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.