Tolv Fosen-demonstranter pågrepet

NÅ BLIR DEMONSTRANTENE PÅGRIPET: 12 Fosen-demonstranter ble i dag pågrepet og båret inn i politiets minibuss etter å ha lenket seg fast foran Finansdepartementet. Etterpå ble også aksjonistene som blokkerte inngangene til de andre departementene fjernet. (Følg vår dekning på Twitter.) Under pågripelsene brast artist og aksjonist Ella Marie Hætta Isaksen i gråt.  

Blant de siste sakene om vindkraftverket på Fosen:

 • VG meldte i går at Olje- og energidepartementet (OED) har kranglet med Sametinget og reineierne om hva som skulle stå i et møtereferat fra et konsultasjonsmøte 9. november i fjor. På møtet skulle de diskutere departementets forslag til et utredningsprogram: «Alle var enige i reineiernes forslag om at Sametinget skulle føre referat. Det var omtrent det eneste de var enige om de neste fire timene», skriver avisa. Departementet skal senere ha strøket flere deler av referatet i et «revidert utkast», som ifølge reineiernes advokat i realiteten ble et helt nytt utkast. OED mener imidlertid at Sametingets forslag hadde en veldig muntlig form, mens de gjorde den «egnet for formatet protokoll»
 • Flere aviser har det siste døgnet reist til vindkraftanleggene ved Roan og/eller Storheia i Fosen. Til

  Fortsette å lese (gratis)

  Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

  Harald S. Klungtveit
  Redaktør

  Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.