Børsene stiger visst igjen, noen har hacket MDG for å sende epost om at fossilt brensel er bra og SV dårlig, og Aftenposten er felt i PFU for en av Panama Papers-artiklene. Ellers:

 

Brexit-rasisme og akutt lederstrid
Politiet i Storbritannia har registrert 85 meldinger om hatkriminalitetde første fire dagene etter folkeavstemningen (en betydelig økning fra 54 i tilsvarende periode i forrige uke). Mange av episodene ser ut til å være rasistiske utfall mot vilkårlige polakker, muslimer eller mørkhudede briter, knyttet direkte til at de blir bedt om å «dra hjem» etter Brexit. (Mange beretninger via SoMe her)
Opp mot 150 (av 229) Labour-parlamentsmedlemmene forventes å stemme mot Jeremy Corbyn i «mistillitsvotumet» i dag.  To tredeler av det som inntil i går var skyggeregjeringen hans og et tjuetalls andre politikere er blant dem som offentlig stiller seg bak kuppforsøket. Corbyn bedyrer at han vil være kandidat hvis bataljen ender med et nytt ledervalg i hele medlemsmassen.(Labour-avisa Daily Mirror krever forøvrig hans avgang på hele forsida i dag)
Hos de konservative er det klarlagt at nominasjonene i lederkampen formelt skjer imorgen, at ny leder skal være på plass før 2. september og at Theresa May kanskje / kanskje ikke kan innhente Boris Johnson.