Tirsdag 28. juni på tre minutter: Skred av rasisme etter Brexit og Krf får dårlig smak i munnen av SV

Børsene stiger visst igjen, noen har hacket MDG for å sende epost om at fossilt brensel er bra og SV dårlig, og Aftenposten er felt i PFU for en av Panama Papers-artiklene. Ellers:   Brexit-rasisme og akutt lederstrid Politiet i Storbritannia har registrert 85 meldinger om hatkriminalitetde første fire dagene etter folkeavstemningen (en betydelig økning fra 54 i tilsvarende periode i forrige uke). Mange av episodene ser ut til å være rasistiske utfall mot vilkårlige polakker, muslimer eller mørkhudede briter, knyttet direkte til at de blir bedt om å «dra hjem» etter Brexit. (Mange beretninger via SoMe her) Opp mot 150 (av 229) Labour-parlamentsmedlemmene forventes å stemme mot Jeremy Corbyn i «mistillitsvotumet» i dag.  To tredeler av det som inntil i går var skyggeregjeringen hans og et tjuetalls andre politikere er blant dem som offentlig stiller seg bak kuppforsøket. Corbyn bedyrer at han vil være kandidat hvis bataljen ender med et nytt ledervalg i hele medlemsmassen.(Labour-avisa Daily Mirror krever forøvrig hans avgang

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.