Sverige har nettopp fått tre nye ministre. Ellers:

Uforutsigbare populister
Også EUs sentralbank frykter den høyrepopulistiske bølgen i europeiske regjeringer, skriver Die Welt (iflg. jp.dk). (Østerrike var som kjent en hårsbredd fra å få en statsleder av sorten på mandag)."Stabiliteten i de finansielle markedene og eurosonen vil være i fare som helhet" hvis utviklingen fortsetter, advarer ECB i den ferske risikorapporten. Sentralbanken viser til at populistiske ledere er svært lite populære hos investorer og at de i løpet av 2016 vil ha trukket ut rundt 500 milliarder euro fra Europas finansielle markeder (ifølge et anslag fra BNP Paribas).

I fengsel med IQ som et barn
Det sitter flere utviklingshemmede i norske fengsler som ikke blir fanget opp av ordningen med tvungen omsorg, ifølge lederen av den aktuelle fagenheten. Bare ni personer er i dag omfattet av opplegget, som koster rundt ni millioner i året per pasient. NRK fortalte i går om en innsatt ved Ila fengsel med en IQ mellom 56 og 75 som skal ha blitt utnyttet seksuelt av medfanger i bytte mot sigaretter og godteri.

Breaking bad
Mange hundre anti-Trump-demonstranter ble møtt med politihester, pepperspray og batonger etter at det skal ha blitt kastet stein og flasker mot ordensmakten mens presidentkandidaten gjestet Albuquerque i New Mexico i går. Flere veivet med meksikanske flagg, satte fyr på Trump-valgkampmateriell (video) eller ropte sarkastiske "sieg heil". På innsiden av lokalet var Trumps bidrag til debattklimaet å kalle Hillary Clinton "lowlife" og pressen for "dishonest slime". Det er 166 dager til valget.