Tiltaket som både kutter utslipp, er lønnsomt og redder natur tas nesten ikke i bruk 

ETT KLIMATILTAK kan potensielt kutte enorme utslipp, er vanvittig lønnsomt og adresserer energikrisen. Dessuten redder det natur. Så hvorfor tas det nesten ikke i bruk av regjeringen? Ukas hovedsak skal handle om klimakampens forsømte barn, men først: UKAS RUNDE Klimaforsker Asbjørn Torvanger ved Cicero mener stenging av gasskraftverket på Mongstad bør utsettes. Det skriver E24. Grunnen er kraftkrisen i Europa og potensielle høye kraftpriser og strømrasjonering til vinteren. Gasskraftverket på Mongstad står for 0,5 prosent av Norges totale utslipp. ZERO-leder Sigrun Gjerløw Aasland reagerer på Torvangers utspill. «Det finnes veldig mange andre bedre løsninger på denne kraftkrisen enn å fortsette driften på Mongstad», sier hun til E24. «Jeg […]

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.