Tilsvar: – Filter Nyheter valgte å sverte meg, dette er ikke journalistikk men politisk aktivisme

«Filter Nyheter skrev om mitt besøk på en konferanse for nasjonalister i Ukraina, men i stedet for å fokusere på hva som var mitt mål og motivasjon med deltakelsen, valgte de i stedet å forsøke å sverte meg gjennom assosiasjoner ved å fokusere på enkelte andre deltakere på konferansen. Dette er ikke journalistikk men politisk aktivisme. De fleste deltakerne på konferansen var helt ordinære ukrainere som bare er opptatt av å sikre sitt land og å leve i fred. Å dømme alle disse moderate menneskene, meg selv inkludert, basert på noen ytterliggående elementer ville være som å forsøke å knytte Jonas Gahr Støre til Stalins konsentrasjonsleire fordi venstreradikale grupper slik som Tjen Folket deltar på et arrangement hvor han tilfeldigvis er til stede. Hvis man er nødt til å ty til slike metoder for å dekke folk man er uenig med politisk, tyder det på at man ikke har argumenter. Som jeg sa i mitt intervju med Filter Nyheter var hensikten med konferansen fred og forbrødring i Europa, og især å skape forsoning med Russland, som har vært i en bitter og, etter min mening, unødig konflikt med Vesten og store deler av Øst-Europa, især Ukraina. Denne konflikten går dypt og det finnes meget gode grunner til at de øst-europeiske landene er skeptiske til Russland, fordi de led under den kommunistiske imperialismen til til Sovjetunionen. Stalin bidro til at millioner av ukrainske bønder ble sendt til Sibir for å sulte og fryse i hjel. Selv etter kommunismens fall sitter disse vonde sporene dypt. Men selv om Russland har sine egne kulturelle særtrekk som skiller landet fra Vesten hører likevel la...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.