Terrorsiktet dansk 15-åring diskuterte drap på innvandrere i nynazist-chat

  • Uavhengig journalistikk om politisk ekstremisme, hatkriminalitet, rasisme og relaterte temaer. Du har tilgang til denne saken fordi du er abonnent. Takk for det!


«HALSHUGG DEM ALLE»: Danmarks Radio har nye detaljer om 15-åringen og 16-åringen som før påske ble siktet etter den danske terrorlovgivningen for befatning med den internasjonale nynazistgruppen Feuerkrieg Division (FKD). 15-åringen er siktet blant annet for å ha vervet sin 16 år gamle venn, og skal ha sendt skriftlig søknad om å tilslutte seg terrorgruppen i desember i fjor. I en av FKDs engelskspråklige Telegram-grupper deltok 15-åringen, bak et alias, i diskusjoner blant annet om å drepe innvandrere. «Fuck alle muslimer i Europa», skrev han 14. januar i år, og sa seg enig da en annen bruker mente det også gjaldt alle migranter. «Ja, halshugg dem alle», tilføyde den danske tenåringen, ifølge chatloggene DR viser til. Gutten skal også ha tatt til orde for at Feuerkrieg Division skulle opptre mer som al-Qaida, for å spre frykt i hele den vestlige verden, og mente gruppen kunne gå enda lenger enn 9/11-angrepene ved å for eksempel bombe et atomkraftverk. Samtidig utbroderte 15-åringen sine ideer til hvordan han kunne rekruttere flere tenåringer til terrornettverket gjennom blant annet å kontakte gamere på plattformen Discord.

Feuerkrieg Division, en avlegger av Atomwaffen Division, hadde tekstene til den amerikanske nazisten James Mason som ideologisk kanon, og har siden starten hatt eksplisitte oppfordringer til terrorangrep ...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.