Telenor sponset «dødsskvadronens» jubileumsfest (Nyhetsbrev)

(Foto: RAB)
– Myrder sivile i deres egne hjem Utviklingen i Øst-Aleppo det siste døgnet er akkurat så ille som man kunne frykte av sluttsatsen i Assads overtakelse av byen. For kort tid siden kom meldingene via FN om at sivile blir summarisk henrettet av framrykkende soldater. Samtidig frykter tusenvis av mennesker som ikke har noe sted å flykte å bli bombet i hjel i de siste, bittesmå enklavene som ennå holdes av opprørsstyrker. De hvite hjelmene advarer om at dødstallene ikke når oss fordi ingen har oversikt over likhaugene i gater og sammenraste bygninger, mens regimekritikere går ut fra at de blir drept eller sendt i de dødelige torturfengslene så snart de blir funnet. Vi har samlet noen av de desperate meldingene fra aktivister som for noen timer siden ennå fikk ut videosnutter og avskjedshilsener fra området. Hvem vet om de er i live når du leser dette. «Om ikke annet vet vi at vi var et folk som ønsket frihet. Vi ville ikke ha noe annet enn frihet. Jeg håper dere vil huske oss», sa læreren og aktivisten Abdelkafi Alhamdo i morges. (Se videoen)   Telenor sponset «dødsskvadronens» jubileumsfest  Til tross for at en internrevisjon i 2013 avdekket en rekke regelstridige utbetalinger fra Telenors mobilselskap i Bangladesh til offentlige myndigheter – mens Sigve Brekke var styreleder i selskapet og Asia-sjef i Telenor –  inngikk Grameenphone samme type sponsorater i 2015 og 2016, viste en ny internrevisjon i mai i år. Blant annet hadde selskapet...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.