Aleppo, 13. desember 2016: «Jeg venter på å dø (…) husk oss for alltid» – «Dette er et siste nødandrop til verden» – «Nå er pappa skadet. Jeg gråter»

Dette er læreren og aktivisten Abdelkafi Alhamdo tirsdag morgen, i det han fryktet var hans siste videosending fra Aleppo: https://twitter.com/Mr_Alhamdo/status/808534525806399488

«Ikke tro på FN. Ikke tro på det internasjonale samfunnet. De er tilfredse med at vi står overfor den mest grusomme massakren i nyere historie. Russland og Assad ønsker ikke at vi skal komme ut i live. Om ikke annet vet vi at vi var et folk som ønsket frihet, vi ville ikke ha noe annet enn frihet. Denne verden liker ikke frihet, ser det ut til.  Denne verden vil ikke ha frihet. Jeg håper dere vil huske oss», sier Alhamdo.

De siste timene har det haglet med lignende, bekmørke meldinger i sosiale medier fra sivile i Aleppo som vet at verdenssamfunnet for lengst har sviktet dem.

Flere tusen sivile var i morgentimene i dag fanget i de siste, små opprørskontrollerte enklavene i millionbyen uten å ha noe sted å flykte. For hver nye framrykning blir det flere sivile samlet på et mindre område, slik at hvert nye bombenedslag får mer katastrofale følger.

«Alle venter på å dø i de gjenværende bydelene. Hvis regimet kommer, blir vi slaktet ned. De som har våpen kan forsvare seg - vi har ikke våpen», skrev beboeren og lokalpolitikeren Yasser Abu al-Joud i går i en tekstmelding referert av New York Times.

FN bekreftet i formiddag å ha fått troverdige meldinger om at flere sivile har blitt summarisk henrettet av de seirende styrkene.

Mange av de drepte det siste døgnet alene, er barn.

«Dette er et siste nødanrop til verden. Redd livene til disse barna og kvinnene og eldre mennene. Redd dem. Ingen er igjen. Dere vil kanskje ikke høre stemmene våre etter dette. Dette er det siste ropet, det siste ropet til enhver fri person i denne verden. Redd Aleppo». D...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.