Syria-barn hentet hjem + Mot rød valgseier i Danmark + Mørkt jubileum i Kina

MOT RØD VALGSEIER: Den røde blokken, med Socialdemokratiets leder Mette Fredriksen i spissen, ligger fortsatt best an foran morgendagens valg til Folketinget i Danmark: I et snitt av den siste ukas meningsmålinger har Fredriksens parti en oppslutning på 26,8 prosent. Sammen med de fire andre «røde» partiene - Sosialistisk folkeparti, Enhetslisten, Radikale Venstre og Alternativet - har sosialdemokratene 53,8 prosent oppslutning. Det gir rød blokk 96 mot 79 mandater, skriver nettsiden Altinget tirsdag. Stram Kurs, som ledes av den rasismedømte provokatøren Rasmus Paludan og går til valg på å kaste ut alle muslimer fra Danmark, ligger i snittet av målingene på 2,1 prosent, altså over sperregrensen. Men partiet faller under sperregrensen og er ute av Folketinget i flere enkeltmålinger tirsdag (1,9 prosent hos Megafon, 1,3 prosent hos Voxmeter). Avisa Berlingske publiserte for øvrig i helga en lesverdig artikkel om hvordan Paludan i en årrekke har sjikanert politifolk ved å be om innsyn i ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.