Sylvi vil ha doble straffer i «belastede områder» – slik fungerer det i Danmark

Foto: L-BBE (CC BY 3.0) / Jonas Skybakmoen
Det bør være dobbel straff for visse forbrytelser når de begås i belastede områder, mener Sylvi Listhaug, som leder Fremskrittspartiets innvandrings- og integreringsutvalg. Tirsdag presenterte hun flere av utvalgets forslag. De innebærer blant annet at Oslo deles opp i soner der det er ekstra ille å bli tatt for visse kriminelle handlinger, som trusler, bilbrann, tagging, vold, bæring av våpen, ran, tyveri og narkotikaomsetning. For gjengmedlemmer skal den doble straffen gjelde uansett hvor kriminaliteten de begås – og er du både gjengmedlem og gjør noe galt i et belastet område, blir straffen firedobbel, foreslår Frp. De belastede områdene skal defineres […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.