Vil avvikle «ghettoer», bryte opp betongen og rive bygninger for å hindre parallellsamfunn

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin nyttårstale.

Debatten om parallellsamfunn handler ikke bare om «svenske tilstander»: I løpet av kort tid er det ventet at Danmarks borgerlige regjering vil presentere konkrete tiltak for hvordan de skal ordne opp i 22 danske områder som defineres som «ghettoer». Da danskenes noe pressede statsminister Lars Løkke Rasmussen (Venstre) holdt nyttårstale på direktesendt fjernsyn for en drøy uke siden, brukte han aller mest tid på nettopp innvandring, parallellsamfunn og ghetto-problematikk: - Mange mennesker med de samme problemene er klumpet sammen. Det skaper en negativ spiral. En motkultur, sa Rasmussen i talen. - Jeg opplever at danske regler, lover og normer kommer til kort i områder som ikke er danske i sine verdier. Friskoler, som ellers blir skapt for å opplyse, blir brukt til det motsatte - å formørke. Frihetsrettigheter blir knekt av sosial kontroll. Mottrekket fra oss politikere har ofte vært nye regler, som gjelder for alle. Jeg er kommet til den erkjennelse at det er bruk for en langt mer presis innsats. Hvor vi ikke sjenerer samtlige dansker i hele Danmark. Men retter innsatsen til de stedene hvor problemene er størst. Og kun der, fortsatte han.

Publiseres hvert år: Ghettolista

Siden 2010 har det danske Transport-, bygnings og boligdepartementet utarbeidet

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.