Stortingspolitikere, dommere, statssekretærer, ordførere og rådmenn: Derfor ble vi frimurere

Filter Nyheter har spurt mange av de offentlige personene som er frimurere om deres betraktninger rundt det lukkede brorskapet. De fleste av dem mener det bare er mediene som konstruerer problemstillinger ved medlemskapet.

Her er svarene fra alle vi har fått kontakt med. Først rikspolitikerne:

Gjermund Hagesæter (Frp) - Statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet

Hagesæter - stortinget Tidl. nestleder i Frps stortingsgruppe. Frimurer i fjerde/femte grad  -  Utvalgte og Høyverdige St. Andreas Lærlinge/Medbrødre, St. Johanneslogen St. Olaus til den gyldne Murskje i Oslo. - Jeg husker ikke årstallet, men det må ha vært rundt 2010/2011 jeg ble med. - Hvem var fadderne dine? - Det vet jeg ikke om jeg har lov til å si. Vet du om jeg har lov til å si det? - Det aner jeg ikke. - Nei, det tror jeg ikke er vanlig å opplyse om. - Hvorfor er frimurerlosjen viktig for deg, hvorfor ble du med? - Jeg vurderte det som en berikelse ut fra å bli et bedre og mer reflektert menneske, og det føler jeg det har vært. Man får opp øynene for andre ting enn ellers. - Hvor ofte er du på møter? - Nå er jeg der veldig sjelden, jeg har vel ikke vært på et eneste møte etter at jeg ble statssekretær. Men da jeg var på Stortinget var det ganske kort vei til Stamhuset (Frimurerordenens “hovedkvarter” i Oslo 50 meter unna, red. anm.), så da ble det noe oftere, én gang i måneden eller ann...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.