Staten betaler utenlands-ansattes boligskatt

NORSKE DIPLOMATER og andre statsansatte som er plassert i utlandet og bor gratis på det offentliges regning, skal skatte av fordelen. I mange år har mange av dem imidlertid hatt et eget lønnstillegg for å dekke denne skatten – såkalt boligskatt-kompensasjon – og siden 2009 har UD og 19 andre statlige virksomheter brukt totalt 400 millioner kroner på dette, står det å lese i dagens Aftenposten. I mai ble ordningen skrotet av UD fordi man følte den ikke sto seg. «Begge parter, arbeidstakerorganisasjonene og arbeidsgiver, ville prioritere andre ordninger som vi mener er mer treffsikre, og som tjener både arbeidstaker og arbeidsgivers behov på en bedre måte», sier utenriksråd Tore Hattrem til avisa.

«FRIGJØRINGEN» AV DONETSK er nå Russlands «betingelsesløse prioritet» i Ukraina, sier utenriksminister Sergej Lavrov i et nytt intervju. Han gjentar at Russland søker å «demilitarisere» nabolandet, står fast ved den ofte latterliggjorte påstanden om at ukrainske myndigheter er et nynazistisk regime og tilbakeviser at Vladimir Putin sliter med helsa. Russiske styrker bomber nå Sievjerodonetsk i Luhansk med så stor intensitet at det i øyeblikket er umulig å anslå hvor store tapstall Ukraina har, sier Volodomyr Zelenskyj. Ukraina lanserte søndag en motoffensiv i Kherkov. TF1/

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.