Spion knyttes til terrorangrep som drepte tenåringene Julia og Anna

To 14 år gamle tvillingsøstre, Julia og Anna Aksensjenko (bildet), er blant de tolv drepte etter Russlands krigsforbrytelse i Kramatorsk i Ukraina, der et missil traff en populær restaurant i sentrum av byen. Også ei 17 år gammel jente døde i angrepet. President Zelenskyj opplyste i formiddag at en innbygger i Kramatorsk er pågrepet og utpekt som russisk agent etter at han skal ha sendt video av målet til russerne i forkant av angrepet. – Alle som hjelper russiske terrorister med å ødelegge liv, fortjener maksimal straff, skriver Zelenskyj på Telegram.


BOMMER OM STRØMFORBRUK: Energikommisjonen anbefaler at Norge bør bygge ut 40 TWh ny kraftproduksjon innen 2030. Til grunn for det ligger prognoser som viser et raskt økende kraftbehov. Den viktigste prognosemakeren er Statnett, som mener at det norske strømforbruket vil gå fra 140 TWh i 2022 til 164 TWh i 2027.  

Nå viser det seg at de allerede har bommet. Tall fra SSB viser at det reelle forbruket i 2022 endte på 125 TWh (133,4 hvis man inkluderer strømtapet). Og ifølge NVE ligger vi an til å bruke 131 TWh i 2023 – med andre ord en nedgang fra i fjor. Hvis Statnett bommer såpass grovt på kortsiktige prognoser, er det grunn til å feste lit til de langsiktige? Det drøfter journalist Jostein Henriksen i ukas utgave av vår kraftspalte Filter KALDDUSJ. Du finner den her!


  • Tegn et abonnement på Filter Nyheter for å få tilgang til KALDDUSJ og de andre nyhetsbrevene våre! Det koster fra 70 kroner i måneden. Klikk her!
  • Tegner du et papirmagasin-abonnement til 100 kroner i måneden får du i tillegg vår papirutgave i posten hver måned. Gjør du det NÅ, får du spesialutgaven «Russlands andre stemmer» i juli. Klikk her!
  • Tegner du et årsabonnement til 900 kroner i juni eller juli får du ikke bare de 12 neste magasinene til ekstra lav pris – du er også med på å støtte regimekritisk journalistikk i Russland. Les mer her!

SKREV OM LHBT RETT FØR TERRORPLANLEGGING: 1. mai i år ble de norske nettstedene til nynazistene i Den nordiske motstandsbevegelsen hacket, og blant informasjonen som lekket er databaser over kommentarfelt-brukere. Filter Nyheter har nå knyttet to hittil ukjente innlegg til terrordømte Philip Manshaus. Ett av dem ser ut til å ha blitt skrevet 2. august 2019, bare åtte dager før angrepet i Bærum, og rettet seg mot transpersoner og LHBT-bevegelsen: «Det første steget til å legitimere pedofili er å avklare at barn kan ta en selvstendig stilling til deres «kjønnsidentitet» siden det er (av naturlige årsaker) vanvittig tett tilknyttet seksuelle relasjoner. Først bytter de kjønn, så er de homser og så en dag sier de at de har lyst til å ligge med onkel Geir. Sykt. Sees på dagen alt brenner til grunnen»‚ heter det i meldingen publisert av Manshaus-profilen. 

Politiet bekrefter overfor Filter Nyheter at kommentarene er helt ny informasjon som ikke ble fanget opp i etterforskningen. Les  artikkelen her!


  • Tegner du et abonnement på Filter Nyheter støtter du uavhengig, kritisk journalistikk frittstående fra de store mediekonsernene. Klikk her!

FRYKTER ESKALERING I KVELD: Franske myndigheter har mobilisert flere enn 40 000 politifolk for å håndtere opptøyer i en rekke byer i landet etter at en 17-åring tirsdag ble skutt av politiet under det som startet som rutinekontroll av en bil i Paris-forstaden Nanterre. I morges var minst 180 arrestert, myndighetene meldte om at 170 politifolk var skadet under uroen så langt, og regjeringen tryglet innbyggerne om å ikke eskalere situasjonen. President Emmanuel Macron har de siste årene vært forskånet fra forstadsopptøyer i stor skala, men nå preger de krigssone-lignende bildene av utbrente biler og bygninger alle franske medier.

  • Foto: Privat

Prøv vårt digitalabonnement gratis i 30 dager

Klikk på bildet og bli abonnent i dag.