Spektakulært om Equinor-konflikt, innsiktsfullt om Facebook-fiasko

  • Redaksjonens ukentlige kulturtips. Du har tilgang til denne artikkelen fordi du er abonnent hos Filter. Takk for det!

LANGLESNING: Dagens Næringsliv publiserte fredag en spektakulær reportasje om en hittil ukjent konflikt mellom Equinor og konsernets daværende juridiske direktør, Hans Henrik Klouman, som ble omplassert fra stillingen høsten 2019. Saken dreier rundt et 17 sider langt brev som Klouman til slutt sendte til Equinor-styret for å be styret «sette i gang inngående undersøkelser av prosesser i selskapet». Selv om DN ikke skriver det  i klartekst, så er den underliggende påstanden at en intern granskning som ledelsen satte i gang av Klouman ble konstruert for å kvitte seg med en brysom intern kritiker av de mest kontroversielle Equinor-prosjektene i Aserbajdsjan, Russland og på den afrikanske vestkysten. «Når en ser tilbake, kan risikobildet som jeg har presentert ha vært frustrerende for en konsernsjef», er en av formuleringene som gjengis fra Kloumans brev. «Det nådeløse Equinor-brevet» ligger her.


FILM: Filmskaper Evgeny Afineevskij var på bakken med en rekke kameracrew da ukrainere begynte å samle seg på Maidan-plassen i Kyiv i desember 2013, med en stadig mer høyrøstet protest mot at president Viktor Janukovitsj i tolvte time forrådte folkeviljen og signerte en handelsavtale med Russland istedet for EU. De neste ukene fanget Afineevskijs kameraer Euromaidan-revolusjonen så tett på som det var mulig å komme, og i 2015 var resultatet kl...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.