Søviknes: – Jeg er teknologi-optimist. Norge kan ta lederrolle i det grønne skiftet

Som det ble kjent tidligere denne uka overtar Terje Søviknes (Frp) olje- og energiministerposten etter Tord Lien og Per Willy Amundsen (Frp) justisministerposten etter Anders Anundsen. Filter Nyheter var tilstede da Søviknes formelt overtok Liens kontor i regjeringskvartalet i dag, og svarte på spørsmål om hva han mener er de viktigste tiltakene mot menneskeskapte klimaendringer – en sak hans nye kollega i justisdepartementet for bare tre år siden omtalte som «hysteri». Søviknes mener i motsetning til Amundsen at Norge bør ta en lederrolle i det grønne skiftet.  

Vil ha grønt skifte

– Det viktigste er å satse på fornybar energi. Vi har hatt en dobling i utviklingstakten på fornybar energi de siste årene, og det arbeidet må fortsette. Det er også viktig at aktiviteten på sokkelen stilles overfor nye krav med tanke på CO2-utslipp. Det har de blitt før, og det vil de bli en enda større grad fram mot 2030, når kvoteregimet endres, sier Søviknes. – Jeg er teknologi-optimist og tror på innovasjon og utvikling. Vi har mye spennende foran oss og Norge har alle forutsetninger til å bli ledende på dette området. Vi har vært en vannkraftnasjon siden 1800-tallet og har hatt et olje- og gasseventyr de siste 50 årene. Det er masse kompetanse der ute som kan bidra til det grønne skiftet, ikke bare lokalt, men også globalt, sier Terje Søviknes. – Blir det en utfordring å ha en kollega i Regjeringen som tror den globale oppvarmingen skyldes sola? – Jeg uttaler meg ikke om kolleger, men konsta...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.