«Frykter at et nytt korstog blir nødvendig»: Her er de 34 hardeste Amundsen-utspillene

Ifølge blant andre DN og NRK blir Per Willy Amundsen (Frp) ny justisminister på tirsdag.

Amundsen har uttalt at fremmedkulturelle innvandrere gjør det uaktuelt for ham å bo med familien i Oslo, snakker om «snikislamisering»,  mener at det er den største politiske saken i vår tid at etnisk norske kan komme i mindretall i Norge, og at ikke-vestlig innvandring fører til en «verdikamp». 

De som mener det bør gjøres tiltak for å dempe menneskeskapte klimaendringer er hysteriske «fanatikere», ifølge den nåværende statssekretæren i kommunaldepartementet.

Det nye regjeringsmedlemmet har dyrket kontroversielle uttalelser om innvandring og klimapolitikk i nærmere ti år. Her er noen av formuleringene Amundsen kan komme til å bli spurt om de neste dagene:

Gode nordmenn vs. klimafantaster og hippier

«Sannheten er at temperaturen de siste 15 årene ikke har økt statistisk signifikant og at det i stor grad er solen som påvirker temperaturen og i sin tur CO2 i atmosfæren, ikke menneskene». (20.04.2012, VG)

«Jeg oppfatter at man bruker klimaet for å gjennomføre sosialistisk politikk. Karl Marx er død, de trengte en erstatning. Klimafantastene har funnet det i CO2-teorien». (06.12.2012, VG)

amundsen-fb-mdg

«Jeg er overbevist om at vitenskapens vei er den eneste riktige.» (Innlegget «Hvorfor jeg er kritisk til Islam», 16.12.2011)

 

Rule, Britannia!

På Twitter og Facebook har Amundsen kommet med mange utfall om dagsaktuelle hendelser, også i perioden som statssekretær.

Dagen etter drapet på en kvinne i Tromsø i sommer,  spekulerte Amundsen om gjerningsmannens motiv basert på et debattinnlegg fra Human Rights Service:

amundsen-fb-om-aeresdrap

 

Etter folkeavstemningen i Storbritannia  23. juni som endte med EU-utmeldelse, jublet Amundsen med Brexit-siden og viste at han også kan være patriotisk på vegne av andre land enn Norge:

amundsen-fb-brexit

 

For tre år siden la han ut et innslag om islamistgrupper i Belgia på denne måten:

amundsen-belgia-fb

…og hadde en klar formening om bakgrunnen for opptøyene  i Sverige:

amundsen-intifada-sverige-fb

 

Snikislamisering og verdikamp

«Jeg håper at min sønn kan leve opp med den samme friheten som jeg tar som en selvfølge. Denne helgen er jeg alenepappa, det er herlig. Men jeg håper at han får oppleve den samme friheten som meg. Dessverre er jeg ikke sikker. Jeg frykter at et nytt korstog blir nødvendig.» (Facebook, april 2011)

«Kjenner jeg blir småkvalm av å se på Skavlans forsøk på å ufarliggjøre Islam via statskanalen med Yusuf Islam» (16.04.2011)

«Det er en snikislamisering av Forsvaret. (…) Norske verdier har ingenting med islamisme å gjøre».  (03.09.12, NRK, om å tillate bruk av hijab i Forsvaret).

amundsen-hijab-fb

«Vi står overfor en verdikamp mellom vestlige verdier på den ene siden, og de verdiene mange ikke-vestlige innvandrere tar med seg fra sine» (16.01.2007)

«Nå har islamiseringen og avkristningen nådd helt inn i regjeringen. Statsministeren vet ikke en gang hvor Jesus ble født» (Facebook, 15. desember 2010 – muligens ment som en spøk etter at Jens Stoltenberg hadde blandet Jerusalem og Betlehem).

amundsen-fb-frossenmat

«Mange somaliere har total mangel på respekt for norske lover og regler» (09.03.2011, ifbm. sak om  somaliske barnefamilier som var siktet for trygdebedrageri)

«Du drar ikke med deg fødselsdagskort til Fatima når du er invitert i bursdagsselskap til Knut. De som mener det er greit å vifte med afghanske flagg på 17. mai avslører en mangelfull forståelse av begrepet integrering». (28.04.2013, Facebook)

 

amundsen-gravstotter

«(Amundsen mener) innvandrere bør testes for å se om de tåler å se blant annet homokyss og toppløse damer før de slippes inn i Norge» (16.01.2007, P4 – referanse til nederlandsk informasjonsvideo)

 

amundsen-fb-demo

«Jeg frykter for Vestens fremtid hvis dette er retningen man styrer mot»  (26.10.2006 , om et forslag om at høytiden Id kunne være fridag for norske muslimer)

«Man snakker om at samiske rettigheter skal få fritt spillerom i Nord-Norge, og så skjønner man ikke at det går på bekostning av nordlendinger flest. Mange føler nå at de blir fortrengt. Det er alvorlig, og setter alvorlige følelser i sving».  (18.02.2011, NRK, om skilting på samisk i Tromsø)

 

Innvandringstiltak

«Alle nye asylsøkere skal bo i telt» (03.07.2008, VG)

«Det primære er å beskytte befolkningen. Derfor må de avskjermes» (Amundsen om at lukkede mottak var den beste måten å håndtere psykisk syke asylsøkere på, ifølge Troms Folkeblad 29.08.2005)

06.09.2006 uttalte Amundsen at personer som kommer til Norge som asylsøkere aldri skal få statsborgerskap: «(…) det er de overordnede, nasjonale hensyn som må komme først. Du kan få sympati for personene. Men Stortinget har ansvar for den nasjonale politikken, for hvordan samfunnet endres».

«For en gjeng sosialister her. Har dere like mye sympati med norske voldtektsoffer som disse «stakkars» asylsøkerne?» (Twitter, 07.04.2011)

amundsen-regjeringen-opptatt

amundsen-asylsokere-voldtekter-twitter

 

«Det er Arbeiderpartiet som har hovedskylden for de ekstreme holdningene vi ser blant enkelte innvandrere. Det sier Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann, Per Willy Amundsen, til P4 Nyhetene. Han mener Arbeiderpartiets politikk holder innvandrere nede og skaper hat mot det norske samfunnet» (12.12.2006)

 

 

Fremmedkulturelle vs. etnisk norske

«Det er totalt uakseptabelt at det føres en innvandringspolitikk som legger til rette for at etnisk norske blir en minoritet i eget land. Dette er den største politiske saken i vår tid, likevel gjør de fleste politikerne alt de kan for å skygge unna temaet. Stortinget bør ta ansvar. Dette er ikke fremtiden vi ønsker for våre barn».

amundsen-groruddalen-fb

 

I 2013 ble det medieoppstyr da FpU-lederen i Troms tvitret at han hadde forlatt den lokale fotballpuben fordi det var for mange innvandrere der. Amundsen trådte til med støtte i media og på Facebook:

amundsen-fotballpuv-2

amundsen-fotballpuv

Og så var det Mulla Krekar, da.

«Med en så handlingslammet regjering kan Krekar gå rundt og le av norske myndigheter, til stor forargelse blant det norske folk» (22.06.2006)

«Det er en skandale at Krekar fortsatt befinner seg i Norge. Rikets sikkerhet må gå foran Krekars sikkerhet» (22.11.2006)