«Frykter at et nytt korstog blir nødvendig»: Her er de 34 hardeste Amundsen-utspillene

Ifølge blant andre DN og NRK blir Per Willy Amundsen (Frp) ny justisminister på tirsdag. Amundsen har uttalt at fremmedkulturelle innvandrere gjør det uaktuelt for ham å bo med familien i Oslo, snakker om «snikislamisering»,  mener at det er den største politiske saken i vår tid at etnisk norske kan komme i mindretall i Norge, og at ikke-vestlig innvandring fører til en «verdikamp».  De som mener det bør gjøres tiltak for å dempe menneskeskapte klimaendringer er hysteriske «fanatikere», ifølge den nåværende statssekretæren i kommunaldepartementet. Det nye regjeringsmedlemmet har dyrket kontroversielle uttalelser om innvandring og klimapolitikk i nærmere ti år. Her er noen av formuleringene Amundsen kan komme til å bli spurt om de neste dagene:

Gode nordmenn vs. klimafantaster og hippier

«Sannheten er at temperaturen de siste 15 årene ikke har økt statistisk signifikant og at det i stor grad er solen som påvirker temperaturen og i sin tur CO2 i atmosfæren, ikke menneskene». (20.04.2012, VG) «Jeg oppfatter at man bruker klimaet for å gjennomføre sosialistisk politikk. Karl Marx er død, de trengte en erstatning. Klimafantastene har funnet det i CO2-teorien». (06.12.2012, VG) amundsen-fb-mdg «Jeg er overbevist om at vitenskapens vei er den eneste riktige.» (Innlegget «Hvorfor jeg er kritisk til Islam», 16.12.2011)  

Rule, Britannia!

På Twitter og Facebook har Amundsen ko...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.