Slik påvirker Kina hva vi kan si om Hong Kong-opprøret – selv i Vesten

Kinas økonomiske muskler setter landet i stand til å påvirke ytringsklimaet – også i liberale demokratier på den andre siden av jorden. Det er belyst av flere kontroversielle hendelser de siste dagene: Et av USAs største spillselskaper, Activision Blizzard, anklages for å løpe kinesiske sensurmyndigheters ærend, etter å ha slått hardt ned på at en deltaker i en esport-turnering brukte sin posisjon for å støtte pro-demokratibevegelsen i Hong Kong. Den amerikanske basketball-ligaen NBA er i hardt vær etter at manageren for et av de mest populære lagene har twitret om sin sympati for den samme saken. På den kinesisk-eide videodelingsappen Tiktok, som […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.