Slik eskalerte Hydros forurensnings-skandale i Brasil

Norsk Hydro har store problemer ved Alunorte-raffineriet i Brasil, hvor selskapet har to store deponier for giftig rødslam.
Norsk Hydros forurensningsskandale i Brasil tar stadig nye vendinger: Først nektet selskapet for lekkasjer eller overløp fra det gigantiske Alunorte-raffineriet, men siden har de gradvis innrømmet flere tilfeller av ulovlige utslipp (men ikke lekkasjer fra de to store deponiene for giftig rødslam på området). SV-politiker Torgeir Knag Fylkesnes, som sitter i både nærings- og kontrollkomiteen på Stortinget, mener det er prekært med tydelige svar fra både Hydro og statsråd Torbjørn Røe Isaksen i Nærings- og fiskeridepartementet, som er største eier i selskapet. - Saken har eskalert og flyttet seg mye på kort tid. Jeg registrerer at Hydros versjon har endret seg, […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.