Forurensning ved gigantisk Hydro-anlegg: – Som om kaustisk soda fløt i elvene

Direktoratet for miljø og bærekraft i delstaten Pará har undersøkt området rundt Hydros Alunorte-raffineri.
Selskapet Norsk Hydro, der den norske stat eier 34 prosent, er i hardt vær etter antatte lekkasjer fra selskapets aluminaraffineri i den brasilianske delstaten Pará, som ligger ved munningen av Amazonas-elva nord i landet. - Det som var viktig for meg var å se dette. Lokalbefolkningen lider under vanskelige forhold. Her er det barn og voksne som bor og de er redde og det tar vi på alvor. Det sa konsernsjef Svein Richard Brandtzæg etter å ha «kastet seg på flyet fra Norge for selv å ta kontroll over krisen» ifølge Dagens Næringsliv tidligere denne uken. - Som om kaustisk soda […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.