Slik ble milkshake et symbol på motstanden mot ytre høyre

Du har kanskje sett bildene allerede: Den omstridte ytre høyre-populisten Nigel Farage (Brexit Party) med den mørke dressen dekket av hvit og tyktflytende væske, trampende gjennom gatene i den nord-engelske byen Newcastle mens han irritert mumler om «complete failure». https://www.youtube.com/watch?v=Hu9NVXtm6io Politikeren, som til tross for å være innbitt EU-motstander forsøker å gjenerobre en plass i Europaparlamentet på torsdag, er nettopp blitt dynket i milkshake. Mer presist en banan- og salt karamell-milkshake, ifølge gjerningspersonen, som til tross for å bli pågrepet av politiet og siktet for overfall, ikke har angret: «Jeg gledet meg til å drikke milkshaken, men jeg mener den ble brukt til et bedre formål», sa Paul Crowther (32) etterpå. Farage er den hittil siste høyreradikale og euroskeptiske politikeren som er blitt mål for milkshake-kasting, som synes å ha blitt en «dille» i Storbritannia: «Foreløpig er dette et anti-ytre høyre-fenomen. Som professor i politikk er jeg motstander av å kaste ting på politikere, selv dem jeg forakter. Det å milkshake noen, i likhet med å kaste egg, er voldelig og aggressivt. Vi må holde vold utenfor det politiske liv. Det å avbryte noen, er imidlertid greit. Vi trenger flere avbrytelser, sier Anthony Glees, som er professor ved universitetet i Buckingham, til avisen i. Men siden starten av mai har stadig flere valgt å avbryte med meieriprodukter.

Omstridt aktivist ble første offer

Da den islamfiendtlige aktiv...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.