Skyting i Utrecht: Dette vet vi (oppdatert klokka 15.15)

24. Oktoberplassen i Utrecht (Google Street View)
En eller flere mennesker skal ha åpnet ild på en trikk i nærheten av 24. oktoberplassen, sørvest for sentrum av Utrecht i Nederland. Flere mennesker skal være skadet, og nødetatene driver livredning på plassen.
  • Borgermesteren i Utrecht sier at tre personer så langt er bekreftet døde etter skyteepisoden, ifølge BBC. Ni skal være skadd. Nederlandsk politi har gått ut med etterlysning av en 37 år gammel mann med tyrkisk bakgrunn.
Skytingen skal ha startet klokka 10.45. Politiet rykket ut med store styrker og bekrefter at hendelsen etterforskes som en mulig terrorhandling. Gjerningspersonen skal ha flyktet fra stedet. Politiet sier ifølge avisa Algemeen Dagblad at det også kan ha vært skyting andre steder i byen, noe som ble gjentatt av politiets antiterroransvarlige senere på dagen. Ifølge avisa skal en kvinne ha blitt truffet av en eller flere kuler i brystet. Kvinnen skal ha befunnet seg i inngangspartiet til en bank som ligger rundt 1 kilometer sør for selve 24. oktoberplassen. Området ligger i bydelen Kanaleneiland («kanaløya»), der et flertall av innbyggerne er av marokkansk og tyrkisk avstamning. Bydelen har av myndighetene vært utpekt som en av 40 områder i Nederland som krever særlig fokus på grunn av arbeidsløshet og sosiale problemer.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.