Skal regjeringen bruke titalls milliarder på havvind, bør de vise hvordan den blir lønnsom

Uke 22

Fyllingsgrad: 40,8%

Endring sist uke: +6,5 prosentpoeng

Kapasitet: 87,3 TWh­­­­­


DEBATTEN OM HAVVIND fortsetter. Kritikere mener det er dyrt og bare vil bli dyrere, og i går varslet Høyre at de vil gå mot regjeringens forslag til rammevilkår for Sørlige Nordsjø II. Tar regjeringen feil når de kaller havvind «Norges neste eksporteventyr»?  Mer om det i ukas hovedsak, men først:

KORT FORTALT

  • Månedsprisen på strøm har i mai vært lavere enn på 21 måneder. For Sør-Norge må vi tilbake til august 2021 for å finne en lavere månedspris. Europower
  • En ny storsatsing fra regjeringen, kalt «Grønt industriløft 2.0», vil trolig presenteres i juni. Satsingen vil ha et særlig fokus på batteri og hydrogen. Nettavisen
  • Statsminister Jonas Gahr Støre vil ikke si hvor mye subsidier regjeringen er villig til å gi havvindsatsingen på Sørlige Nordsjø II og Utsira Nord. «Jeg gir ikke noe tall over bordet nå. Vi er ute etter å komme i gang med satsingen i Norge. Det skal bli lønnsomt. Det blir en mulighet for å sikre store inntekter for industrien og fellesskapet», sier han. 

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.