Linda Hofstad Helleland (H), som tidligere har vært både kulturminister og barne- og familieminister, ble fredag nok en gang presentert som ny statsråd i regjeringen Solberg.

Helleland er Norges nye distrikts- og digitaliseringsminister – og uten å google, slår vi fast at dette er første gang noen får en slik statsrådpost her hjemme.

Regjeringen er gjentatte ganger blitt kritisert for å holde seg med «tullestatsråder», først og fremst utnevnt for å få kabalen til å gå opp mellom samarbeidspartiene.

Med Fremskrittspartiet ute er imidlertid flere poster fjernet: Erna Solberg har ikke sett det nødvendig å erstatte verken eldre- og folkehelseminister Terje Søviknes eller sikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde.

Totalt har antallet statsråder også krympet fra 22 til 20, inkludert statsministeren.

Og ser man bort fra at det fortsatt skal være to statsråder i Kunnskapsdepartementet – her kunne vi også ha nevnt at ansvaret for bistand og utvikling kunne ha tilfalt Utenriksdepartementet – er det nå bare én statsrådpost som virker litt, tja, pussig.

Det kan selvsagt hende at Helleland får en stor og innholdsrik portefølje. Tidligere digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H) fikk tross alt ansvaret for FNs bærekraftmål.

Men her er Twitters beste reaksjoner på at Norge fra i dag har en egen distrikts- og digitaliseringsminister (og ja, Helleland kommer i tillegg til nevnte Astrup, som fra i dag er kommunal- og moderniseringsminister):