«Skal Helleland gjøre distriktene virtuelle?» – her er de beste Twitter-reaksjonene

Ny distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H).
Linda Hofstad Helleland (H), som tidligere har vært både kulturminister og barne- og familieminister, ble fredag nok en gang presentert som ny statsråd i regjeringen Solberg. Helleland er Norges nye distrikts- og digitaliseringsminister – og uten å google, slår vi fast at dette er første gang noen får en slik statsrådpost her hjemme. Regjeringen er gjentatte ganger blitt kritisert for å holde seg med «tullestatsråder», først og fremst utnevnt for å få kabalen til å gå opp mellom samarbeidspartiene. Med Fremskrittspartiet ute er imidlertid flere poster fjernet: Erna Solberg har ikke sett det nødvendig å erstatte verken eldre- og folkehelseminister Terje Søviknes eller sikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde. Totalt har antallet statsråder også krympet fra 22 til 20, inkludert statsministeren. Og ser man bort fra at det fortsatt skal være to statsråder i Kunnskapsdepartementet – her kunne vi også ha nevnt at ansvaret for bistand og utvikling kunne ha tilfalt Utenriksdepartementet – er det nå bare én statsrådpost som virker litt, tja, pussig. Det kan selvsagt hende at Helleland får en stor og innholdsrik portefølje. Tidligere digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H) fikk tross alt ansvaret for FNs bærekraftmål. Men her er Twitters beste reaksjoner på at Norge fra i dag har en egen distrikts- og digitaliseringsminister (og ja, Helleland kommer i tillegg til nevnte Astrup, som fra i dag er kommunal- og moderniseringsminister): https://twitter.com/toravd/status/1220613437740503040 https://twitter.com/mimirk/status/1220412381538455552 https://twitter.com/Fr...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.