Skal de som passer på pengene dine ta klimahensyn?

TIRSDAG LA OLJEFONDET frem en ny klimaplan der de setter mål om netto nullutslipp innen 2050 til alle selskapene de er investert i.

Det skriver E24. Visesentralbanksjef Øystein Børsum sier nå at fondet nå skal være en pådriver på klimaområdet, i tråd med det Stortinget og Finansdepartementet har bestemt.

I en melding sier Oljefondets sjef Nicolai Tangen at fondet nå har som mål å være en verdens ledende investor på håndtering av klima.

«Vi skal selge oss ut av selskaper med manglende risikohåndtering, særlig i tilfeller der vi anser aktivt eierskap som uegnet», står det i planen.

PLANEN KOMMER I en tid med voldsom debatt rundt ESG (environment, sustainability, governance), et sett med bærekraftkriterier som selskaper, fond og andre investeringsobjekter måles etter.

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.