En stor andel av norske dommere lar være å registrere aksjer og sidegjøremål slik de er lovpålagt, kineserne ydmyket Obama ved ankomsten til G20-toppmøtet, Calais-befolkningens demonstrasjoner mot flyktningleiren «Jungelen» tiltar i styrke i dag og boligprisveksten juli-august er den høyeste på ti år. Ellers:


Sjokkvalg etter flyktningkrisen
Angela Merkels CDU kom på tredjeplass i delstatsvalget i Mecklenburg-Vorpommern – forbundskanslerens egen hjemmebane.Det ferske innvandringsmotstandspartiet Alternativ for Tyskland (AfD) fikk hele 20,8 prosent av stemmene mot CDUs 19 prosent (også sosialdemokratene i SPU mistet mange velgere til AfD men fikk 30,6 prosent). Resultatet føyer seg til andre regionale brakvalg og gode meningsmålinger for AfD og er svært dårlig nytt inn i neste års riksdagsvalgkamp for Merkel. Hun er nå under enormt press fra egne partifeller og koalisjonspartnere for å stramme inn innvandringspolitikken.

 

Konsulenter ga råd om seg selv
Fylkeskommunen i Sogn og Fjordane lyste aldri innkjøpet ut på anbud da konsulenter fra Wiersholm og DHT Corporate Services fikk en avtale verdt 20 millioner kroner om å bistå med å selge aksjer i ferjeselskapet Fjord1. Ifølge Bergens Tidene tok fylkesrådmannen beslutningen om å la være på basis av et notat fra Wiersholm selv, som mente saken ikke var omfattet av forskrift om offentlige anskaffelser. Konsulentrådene fra Odd H. Solheim, Torjus Stalleland og Inge Ekker Bartnes har seinere blitt regnet som diskutable, etter at Konkurransetilsynet skjøt ned planen deres om å selge Fjord1 til Torghatten. En uavhengig granskning utført av Deloitte er nå i sluttfasen.