SIAN-lederen mistet lappen etter bokbrenning i bil – kaller det «krigføring» fra politiet

Skjermdump fra SIANs egen video som nå brukes mot ham i trafikklovbrudd-saken.

Oslopolitiet har besluttet å beslaglegge førerkortet til Lars Thorsen, lederen for den muslimfiendtlige og høyreradikale gruppen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN), etter det Filter Nyheter erfarer.

Begrunnelsen er Thorsens kjøreadferd med sin iøynefallende militærgrønne Mercedes-Benz Geländewagen på Tøyen i Oslo fredag 11. mars, da SIAN-lederen og en annen aktivist var i bydelen for å oppsøke moskeer og brenne koraner.

Thorsens forsvarer, advokat John Christian Elden, opplyser at SIAN-lederen ikke samtykker i beslaget.

SIAN mener anmeldelsen for brudd på Vegtrafikkloven og førerkortbeslaget er politisk motivert, og et forsøk fra politiet på å hindre Thorsen i å forflytte seg til lignende aksjoner framover.

Her virker det som at politiet bruker alle virkemidler for å begrense ytringsfriheten til SIANs medlemmer, inkludert førerkortbeslag slik at budskapet skal begrenses mest mulig geografisk. Det er kreativt, men for et demokrati ganske uheldig, sier advokat Elden til Filter Nyheter.

Fristene i førerkortsaker tilsier at saken skal for retten før påske.

– Fare for skade på personer

SIANs egen videostrøm fra opptrinnet 11. mars, filmet av Thorsens passasjer, viser blant annet hvordan Thorsen setter fyr på en koran mens han sitter bak rattet og holder den ut av vinduet. På utsiden, i Sverres gate på Tøyen, kommer en mann til og forsøker å ta den brennende boken samtidig som Thorsen setter bilen i fart ut i Åkebergveien ved politihuset.

...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.