Sendte «beklager»-mail til politikere – mener «destruktive krefter» forsøker å skade Motvind Norge

Tidligere klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) trekker seg fra Motvind Norges planlagte markering foran Stortinget førstkommende lørdag. Han mener organisasjonen må rydde opp i det som ligner en sammenblanding med høyreradikale miljøer. Det skriver VG.

Bakgrunnen er at Motvind Norge og Motvind Sørvest i august inviterte partiet Alliansen til å stille i et politikerpanel under en samling mot vindkraft i Kvinesdal. Alliansen er i dag en del av det høyreekstreme miljøet i Norge.

[caption id="attachment_77682" align="alignnone" width="1100"] Skjermdump fra Motvind Sørvests Twitter-konto.[/caption]

Motvind Norge publiserte tidligere denne uka en erklæring på egne hjemmesider der de «tar avstand fra partier, organisasjoner eller personer som ikke forfekter demokratiets virkemidler og ikke har respekt for alle menneskers fundamentale rettigheter».

Flere har imidlertid ment at erklæringen var for svak.

«Beklager dessuten at vi har vært for trege»

Etter et nytt styremøte i Motvind Norge torsdag kveld, sendte nestleder i styret John Fiskvik før m...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.